Kurumsal Yap

Patates

Bilgi Edinme
Saya

   Ziyareti

   u An Bal

Patates eitleri - 1 - lkemizde Tescilli Patates eitleri
 

LKEMZDE TESCLL ETLER

 

                   101(Nif), Adora, Agata, Agria, Alaska, Alegria, Alpha, Anais, Anna, Ari, Atlas, Banba, Binella, Blondine, Borwina, Carlita, Caruso, Caspar, Challenger, Condor, Cosmos, Cycloon, Desiree, Dorado, Electra, Elfe, Elodie, Estrella, Europrima, Everest, Fabula, Fasan, Felsina, Fianna, Florice, Gala, Granola, Hermes, Hertha, Impala, Innovator, Isola, Jelly, Konsul, Korrigane, Lady Blanca, Lady Claire, Lady Olympia, Lady Rosetta, Lanorma, Latona, Laura, Lola, Louisana, Lyra, Madeleine, Marabel, Maradonna, Maranca, Marfona, Melody, Milva, Mondial, Morene, Nectar, Obelix, Opal, Orchestra, Orla, Pamina, Panda, Pasinler 92, Pepo, Planta, Provento, Quinta, Ramos, Ranger Russet, Remarka, Resy, Russet Burbank, Safari, Safrane, Sante, Satina, Shepody, Slaney, Soleia, Solide, Tomensa, Toscana, Triomphe, Triplo, Ultra, Universa, Van Gogh, Velox, Verdi, Victoria, VR 808. Bu eitlerden bazlarnn zellikleri aada verilmitir.

 

1-ADORA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Adora

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1989

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Primura X Alcmaria

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta ksa

Bitki rts:ok yi

Bitki Byme ekli:Dank Dik

Ana Sap Says:4,4

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:89,9gr

Olgunlama Gn Says:80 gnden nce

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Orta s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Krem

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi grnl yumru

Pazarlanabilir Verim (%):98,1

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):12,3

Kuru Madde Miktar (%):18,3

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 56 Cipslik olmaz

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Krem, orta ,atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Krem , orta ,unlu

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3106kg/da

Kullanm ekli:Turfanda

 

AGATA (BM 52.72 X SRCO)

TARIMSAL ZELLKLER

Olgunlama:ok erkenci

Yumru ekli:Yzlek gzl

Verimi:Yksek

Kuru Madde:ok dk

Pazar Kalitesi:Olduka salam bnyeli, pitikten sonra renk

deiiklii olmaz

Yeil Aksam:Olduka iyi geliir.

Hastalklar:Yaprak mantarna hassas, Yn virsne ok dayankl,

siile bakl, altn nematodunun A Tipine dayankl

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki:Saplar clz, orta kaln aras, dank, ok mat renkli.

Yapraklar olduka geni, kapal grnmde ak yeil, birincil

yaprakklar ok byk, ok geni yzlek damarl, iek topluluklar

kk, az saydadr. iekler beyaz renklidir.

Yumru ekli:Oval, sar ,dzgn kabuklu, ak sar etli; yzlek

gzler.

Filizler:Geni ve silindirik eklinde krmz-mor renkli, seyrek

tyl, u srgnleri mat krmz, yan srgnler orta ile uzun

arasndadr.


AGRA

 

TARIMSAL ZELLKLER


Olgunlama: Orta erkenci


Yumru ekli: Byk-ok byk, bir tek i rklne az hassas

yzeysel gzler.


Verimi: ok iyi


Kuru Madde: Orta


Pazar Kalitesi: Un gibi piirildikten sonra renk deiimi olmaz, cips

retimine uygun.

 

Yeil Aksam: Hzl geliir, dikine ve uzundur, iyi kaplar, gl ve

geliken saplar.


Hastalklar: Orta derecede yaprak mantarna hassas,az derecede yumru

mantarna hassas, A ve , Yn virsne iyi direnli,virs X'e

bak,altn nematodunun A etmenine direnli.


MORFOLOJK ZELLKLER


Bitki: Saplar az saylr, kaln, dik, yaygn ve mordur. Yapraklar

olduka iri ve aa yan sarkk,koyu yeil,ana yaprakklar olduka

iri ve enli,yzeysel damarl, iek olduka iri ve ok sayda,

beyaz.


Yumru ekli: Uzun oval; sar, tmyle przsz kabuk, koyu sar etli,

yzlek gzl.


Filizler: Silindirik, koyu mavi-mor renkli, youn bir ekilde tyl,

u srgn olduka iri, ak mavi- mor, birka ksa yan dallar.


Nide artlarndaki Gzlemler: Ana sap says 4.4, niasta oran

%13.7, ortalama yumru arl 160 gr., dekara verim 5738 kg/da.,

iek rengi beyaz, ok iekli, sap uzun ve dik durumda, et rengi

sar-koyu sar, ortalama gz says 5, yumru ekli uzun- oval.


ALASKA


EDE AT BLGLER

 

Tescil Edildii Yer ve Yl

Fransa 1999

Islah Metodu

Melezleme

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Orta

Bitki rts

Orta

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

2,5

iek Rengi

Mavi-mor

Ortalama Yumru Arl

254,4

Olgunlama Gn Says

Orta erkenci

Yumru ekli

Uzun oval

Yumru Gz Derinlii

ok yzeysel

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Beyaz

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

88,47

Niasta Oran (%)

10,3

Kuru Madde Miktar (%)

16,0

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

 

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Krem,orta,dalmayan

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Beyaz,orta,unlu

Ortalama Verim

6448 Kg/da

Kullanm ekli

Yemeklik


 

 

ANAS

EDE AT BLGLER

 

Tescil Edildii Yer ve Yl

Fransa 1997

Islah Metodu

Melezleme

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Uzun

Bitki rts

Orta

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

4,2

iek Rengi

Beyaz

Ortalama Yumru Arl

189,1

Olgunlama Gn Says

Orta erkenci

Yumru ekli

Ksa Oval

Yumru Gz Derinlii

Orta derin

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Sar

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

90,32

Niasta Oran (%)

11,2

Kuru Madde Miktar (%)

17,0

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

 

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar, yi ,dalmayan

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar,orta,Orta unlu

Ortalama Verim

6184 kg/da

Kullanm ekli

Yemeklik



ANNA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Anna

Tescil Edildii Yer ve Yl:Irlanda 1996

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:OP 4501/2XCara

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:5-6

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:145-162 gr

Olgunlama Gn Says:Nide ve Nevehir . ok geci

Yumru ekli:Ksa Oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Krem

Elek ncesi Yumru Grnm:yi-ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):94

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):11.9-13.2

Kuru Madde Miktar (%):17.9-19.4

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:Snrl olarak parmak

patatese uygun

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:4412 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 

BANBA

EDE AT BLGLER

 

Tescil Edildii Yer ve Yl

1991-1992

Islah Metodu

 

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Uzun

Bitki rts

ok iyi

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

 

iek Rengi

Beyaz

Ortalama Yumru Arl

129,9 gr

Olgunlama Gn Says

ok geci (120 gnden fazla)

Yumru ekli

Oval

Yumru Gz Derinlii

Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

95,43

Niasta Oran (%)

13,4

Kuru Madde Miktar (%)

19,5

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

 

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar,iyi,yumrular dald

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar, iyi, orta unlu

Ortalama Verim

7471 Kg/da

Kullanm ekli

Parmak patatese uygun

 


CARLTA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Carlita

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1989

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Jaerla X Provita

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:yi

Bitki Byme ekli:Dank Dik

Ana Sap Says:3,3

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:163,2 gr

Olgunlama Gn Says:80-90 gn

Yumru ekli:Yuvarlak oval

Yumru Gz Derinlii:Orta s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi grnl yumru

Pazarlanabilir Verim (%):96,6

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):10,0

Kuru Madde Miktar (%):15,7

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 43 Cipslik olmaz

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Koyu sar ,iyi, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Ak sar ,iyi,ortakuru

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3908 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 


COSMOS

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Cosmos

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1980

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:2180 Haploid

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:yi

Bitki Byme ekli:Dank

Ana Sap Says:-

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:- gr

Olgunlama Gn Says:Orta erkenci

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:-

Pazarlanabilir Verim (%):76.9

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):16.2

Kuru Madde Miktar (%):22.6

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:2571 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik



CYCLOON

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Cycloon

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1995

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:W 72-22-489 X VK 69-491

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:2-4

iek Rengi:Mavi-Mor

Ortalama Yumru Arl:199-206 gr

Olgunlama Gn Says:Nide : ok geci Nevehir : geci

Yumru ekli:Uzun oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi-ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):95

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):13.1-16.0

Kuru Madde Miktar (%):19.2-22.5

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:Parmak patates ve cips

kalitesi ok iyi

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:5502 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik ve sanayilik

 

DORADO

EDE AT BLGLER

 

Tescil Edildii Yer ve Yl

Hollanda 1996

Islah Metodu

Melezleme

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Orta,uzun

Bitki rts

Ara tip

Bitki Byme ekli

Dik,Yar dik

Ana Sap Says

4-5

iek Rengi

Beyaz

Ortalama Yumru Arl

 

Olgunlama Gn Says

Orta erkenci

Yumru ekli

Oval

Yumru Gz Derinlii

Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

82-94

Niasta Oran (%)

14,5

Kuru Madde Miktar (%)

21,0

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

Parmak patatese uygun

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

yi

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

yi

Ortalama Verim

2044-5233 Kg/da

Kullanm ekli

Yemeklik ve Parmak patatese uygun

 

ELODE

EDE AT BLGLER

 

Tescil Edildii Yer ve Yl

Fransa 1998

Islah Metodu

Melezleme

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Uzun

Bitki rts

Orta

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

2,9

iek Rengi

Mavi-mor

Ortalama Yumru Arl

234,4

Olgunlama Gn Says

Orta erkenci

Yumru ekli

Uzun

Yumru Gz Derinlii

ok yzeysel

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

93,7

Niasta Oran (%)

9,6

Kuru Madde Miktar (%)

15,3

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

 

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar,iyi,dalmayan

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar,orta,orta unlu

Ortalama Verim

5347 Kg/da

Kullanm ekli

Yemeklik

 


FABULA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Fabula

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1996

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Monalisa X Hudson

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:ok yi

Bitki Byme ekli:Dank Dik

Ana Sap Says:3,0

iek Rengi:Beyaz ile birlikte mor erguvan

Ortalama Yumru Arl:214,3gr

Olgunlama Gn Says:100-120 gn

Yumru ekli:Yuvarlak oval

Yumru Gz Derinlii:Orta s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi grnl yumru

Pazarlanabilir Verim (%):86,3

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):10,6

Kuru Madde Miktar (%):16,3

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 41 Cipslik olmaz

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Kou sar ,iyi, hafif atlama

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Koyu sar,orta, ya

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:4580kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 


FELSNA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Felsinaq

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1991

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Morene X Gloria

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:ok iyi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:3,8

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:130,3

Olgunlama Gn Says:80-90 Gn

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Orta s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi grnl yumru

Pazarlanabilir Verim (%):96,5

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):16,3

Kuru Madde Miktar (%):22,8

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 11 Orta

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Ak sar,Orta, hafif atlama

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Ak sar,iyi,Orta kuru

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3919kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik kzartmalk

 

FANNA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Fianna

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda1974

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Konst62-660 X AM 66-42

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki rts: yi

Bitki Byme ekli: Dik

Ana Sap Says:-

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:- gr

Olgunlama Gn Says:Orta gei

Yumru ekli:Yuvarlak

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Beyaz

Yumru Et Rengi:Krem

Elek ncesi Yumru Grnm:-

Pazarlanabilir Verim (%):-

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):16.9

Kuru Madde Miktar (%):-

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3038 kg/da

Kullanm ekli:Cips-Parmak patates



GRANOLA

TARIMSAL ZELLKLER

Olgunlama:Orta gei

Yumru ekli:Oval, olduka derin gzler

Verimi:Yksek

Kuru Madde:Orta

Pazar Kalitesi:Olduka sk bnyeli,piirildikten sonra renk

deiiklii olmaz.

Yeil Aksam:Balangta olduka yava gelime, bitki rts iyi.

Hastalklar:Olduka iyi derecede yaprak mantarna ve orta derecede

yumru mantarna dayankl, virs A ve virs , Y" ye ok iyi

dayankl, altn nematodunun A tipi etkenine kar dayankldr.

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki:Orta uzunluktan uzun; saplar olduka kaln, dank, donuk

mor; yapraklar geni, soluk yeil; ana yaprakklar geni ve dar,

yzeysel damarl; iek topluluklar kk ve az sayda ; iekler

koyu krmz-mor renklidir.

Yumru ekli:Ksa oval, sar , olduka przl kabuk, sar etli,

olduka derin gzl.

Filizler:Olduka kk, yumurta eklinde, alt ksm krmz-mor

renkli, seyrek tyl, u srgnler koyu krmz-mor, orta uzunlukta

yan dallar.




HERMES

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Hermes

Tescil Edildii Yer ve Yl:Almanya 1972

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:5158 DDR X 163/55

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta ksa

Bitki rts:Orta

Bitki Byme ekli:Dank dik

Ana Sap Says:2,4

iek Rengi:Beyaz ile birlikte mor erguvan

Ortalama Yumru Arl:100,4

Olgunlama Gn Says:90-100 Gn

Yumru ekli:Yuvarlak

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Ak Sar

Yumru Et Rengi:Koyu Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:Lazm olmayan yumru fazla

Pazarlanabilir Verim (%):55.8

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):14,9

Kuru Madde Miktar (%):21,1

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular (6) iyi

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Koyu sar, orta, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Koyu sar, iyi, orta kuru

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3040 kg/da

Kullanm ekli:Cips Sanayi

 


IMPALA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Impala

Tescil Edildii Yer ve Yl:Holanda 1989

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:BM 52-72 X Biranco

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:ok iyi

Bitki Byme ekli:Dank dik

Ana Sap Says:7,7

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:108

Olgunlama Gn Says:80 Gnden nce

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Orta s

Yumru Kabuk Rengi:Ak Sar

Yumru Et Rengi:Koyu Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi grnl yumru

Pazarlanabilir Verim (%):95,7

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):10,5

Kuru Madde Miktar (%):16,2

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 56 (Cipslik olamaz)

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Koyu sar, orta, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Koyu sar,orta,ya

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:4513 kg/da

Kullanm ekli:Turfanda

 


JAERLA (Sirtema X MPI 19268)

TARIMSAL ZELLKLER

Olgunlama:Erkenci

Yumru ekli:ok iri, i rklne az hassas, gayet yzlek gzldr

Verimi:yi ile ok iyi aras, erken hasat edilirse kalitesi ok iyi

Kuru Madde:Olduka dk

Pazar Kalitesi:Gayet salam bnyeli, pitikten sonra renk deimez.

Yeil Aksam:Olduka hzl geliir. Saplar kuvvetlidir. Gayet iyi

dallanr. Susuzlua direnlidir.

Hastalklar:Yaprak kfne hassastr. Yumru kfne ok az hassasdr.

Siile bakldr.

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki:Saplar az ve gayet kalndr.saylr, erken yatar. Yaprak

saplar hafif mordur. Yapraklar gayet iri, olduka dk ve ak

yeildir. Birincil yaprakklar gayet geni ve yzlek damarldr.

iek topu kk ve az sayda olup, az miktarda beyaz iek bulunur.

Yumru ekli:Oval przsz, mat sar kabukludur. Eti mat sar

renklidir. ok yzlek gzldr.

Filizler:Balangta konik, daha ilerideki dnemde sapa benzer ksa

yap oluur. Hafif krmz- mor renklidir. Uca doru gayet yeildir.

Seyrek tyldr. U srgn kk, kapal ve gayet yeildir.

 


KONSUL

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Konsul

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1999

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Cosmos X KO 81-0820

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:3-5

iek Rengi:Mavi-Mor

Ortalama Yumru Arl:167-190 gr

Olgunlama Gn Says:Nide : geci Nevehir : Orta erkenci

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):95

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):9.8-11.2

Kuru Madde Miktar (%):15.5-17.0

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:5528 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 


LADY OLYMPA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Lady Olympia

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1997

Islah Metodu:

Ebeveynleri:

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:ok uzun

Bitki rts:Orta tip

Bitki Byme ekli:Yar dik

Ana Sap Says:4,2

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:182,3

Olgunlama Gn Says:ok geci

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:ok Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%):89,25

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):15,7

Kuru Madde Miktar (%):22,1

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Ak sar, yi ,az dalan

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Ak sar,iyi,unlu

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:7165 kg/da

Kullanm ekli:Parmak patatese uygun

 

LADY ROSETTA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Lady Rosetta

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Cardinal-SVP(VTn)2 62-33-3

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki rts: ok iyi

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Dank dik

Ana Sap Says:-

iek Rengi:Renkli

Ortalama Yumru Arl:50.8 gr

Olgunlama Gn Says:Orta erkenci

Yumru ekli:Yuvarlak

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Krmz

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi

Pazarlanabilir Verim (%):-

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):14.0

Kuru Madde Miktar (%):20.3

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:Cipslik, Parmak patates

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:2343 kg/da

Kullanm ekli: Cipslik, Parmak patates



 

LATONA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Latona

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1994

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Jaerla X Nicola

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:3-5

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:132-149 gr

Olgunlama Gn Says:Orta erkenci

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):94

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):12,0-12,7

Kuru Madde Miktar (%):18,0-18,7

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:4308 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 

LADY CLARE

EDE AT BLGLER

 

Tescil Edildii Yer ve Yl

Hollanda 1997

Islah Metodu

 

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Orta

Bitki rts

Orta tip

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

4.8

iek Rengi

Beyaz

Ortalama Yumru Arl

190,6

Olgunlama Gn Says

Orta erkenci

Yumru ekli

Ksa oval

Yumru Gz Derinlii

Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Sar

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

95.7

Niasta Oran (%)

15,7

Kuru Madde Miktar (%)

22,1

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

 

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar, orta ,dalmayan

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar,iyi,unlu

Ortalama Verim

6361 kg/da

Kullanm ekli

Parmak patatese uygun


MARABEL

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Marabel

Tescil Edildii Yer ve Yl:Kaltenberg-1993

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:NenaXM 75-364

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:yi

Bitki Byme ekli:Yaygn

Ana Sap Says:-

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:- gr

Olgunlama Gn Says:Erkenci

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Koyu sar

Elek ncesi Yumru Grnm:-

Pazarlanabilir Verim (%):83.9

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):14.9

Kuru Madde Miktar (%):-

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:2228 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik



MARANCA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Maranca

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1993

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:ImpalaXMA 77-481

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:4-5

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:151-166 gr

Olgunlama Gn Says:Erkenci

Yumru ekli:Uzun oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi-ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):88

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):7.5-8.5

Kuru Madde Miktar (%):12.8-14.0

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:4635 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik



 


MARFONA

TARIMSAL ZELLKLER

Olgunlama:Orta erkenci

Yumru ekli:ok iri, i rklne az hassas, orta derinlikte

gzler.

Verimi:ok yksek ve irilik yeknesakl iyi (derecesi iyi).

Kuru Madde:Dk

Pazar Kalitesi:Olduka sk bnyeli, piirdikten sonra renk

deiiminden tamamen muaf.

Yeil Aksam:Balangtaki gelime ok hzl, daha sonra da iyi

gelime, susuzlua iyi dayanr..

Hastalklar:Yaprak mantarna olduka hassas,yumru mantarna az

hassas, A virsne iyi direnli, Yn virsne tamamen direnli,

siile bakl.

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki:Saplar az saylr, olduka kaln, hafif yatk, donuk mor,

yapraklar olduka iri ve koyu yeil, ana yaprakklar iri oval ve

olduka derin damarl, iek topluluklar ok sayda ve beyaz

renklidir.

Yumru ekli:Ksa oval, ak sar, kabuk przsz, ak sar etli;

orta derin gzl.

Filizler:Olduka uzam, ksa silindiriktir. Kahverengi-krmz-mor

renklidir. Az tyl, u srgn kk kapal, stolona benzer yan sap

filizler; erken gelime.

Nide artlarndaki Gzlemler:Ana sap says 2.68, niasta oran

%11.8, ortalama yumru arl 112,52 gr., dekara verim 4906 kg/da.

reticiler tarafndan arzu edilen bir eit.

 


MONDAL

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Mondial

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1987

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Spunta X 66-295

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:yi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:4,3

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:85,5 gr

Olgunlama Gn Says:90-100 Gn

Yumru ekli:Uzun

Yumru Gz Derinlii:Hafif s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi rnek

Pazarlanabilir Verim (%):88,4

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):13,2

Kuru Madde Miktar (%):19,3

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 33 Cipslik olmaz

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Ak sar,Orta, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Ak sar,Orta,Orta kuru

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3909 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 


MORENE

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Morene

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1980

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Renova X AM 66-42

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:yi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:4,4

iek Rengi:Beyaz ile birlikte mor erguvan

Ortalama Yumru Arl:95,9 gr

Olgunlama Gn Says:100-120 gn

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Hafif s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Krem

Elek ncesi Yumru Grnm:Orta kt rnek

Pazarlanabilir Verim (%):84,3

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):15,9

Kuru Madde Miktar (%):22,3

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 12 Orta

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Ak sar ,orta, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Krem ,iyi, unlu

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:4222 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik-Kzartmalk

 

ORLA

EDE AT BLGLER

 

Tescil Edildii Yer ve Yl

1991-1992

Islah Metodu

 

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Orta

Bitki rts

ok iyi

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

 

iek Rengi

Beyaz

Ortalama Yumru Arl

84-47

Olgunlama Gn Says

ok geci (120 gnden fazla)

Yumru ekli

Oval

Yumru Gz Derinlii

Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

96,15

Niasta Oran (%)

11,1

Kuru Madde Miktar (%)

16,9

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

 

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar, orta, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Koyu sar, orta, orta unlu

Ortalama Verim

4664 Kg/da

Kullanm ekli

Parmak patatese uygun

 

 

 


PANDA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Panda

Tescil Edildii Yer ve Yl:Almanya 1986

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:0.351/17X6858/8

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki rts:ok iyi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:3,4

iek Rengi:Beyaz ile mor erguvan

Ortalama Yumru Arl:150,5 gr

Olgunlama Gn Says:100-120 gn

Yumru ekli:Yuvarlak

Yumru Gz Derinlii:Hafif s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Koyu sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi grnl yumru

Pazarlanabilir Verim (%):94,5

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):15,6

Kuru Madde Miktar (%):22

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 7 iyi

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Koyu sar ,orta, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Koyu sar , orta, orta kuru

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3601 kg/da

Kullanm ekli:Parmak patates-cips



PROVENTO

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Provento

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1993

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Elvira X Escort

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:3-5

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:118-196 gr

Olgunlama Gn Says:Nide ve Nevehir :geci

Yumru ekli:Ksa oval

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):95

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):11.0-12.8

Kuru Madde Miktar (%):16.8-18.9

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:5462 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 


RANGER RUSSET

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Ranger Russet

Tescil Edildii Yer ve Yl:ABD 1991

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:ButteXA6595-3

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:3-4

iek Rengi:Mavi mor

Ortalama Yumru Arl:111-123 gr

Olgunlama Gn Says:Erkenci

Yumru ekli:Uzun oval

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Krem

Elek ncesi Yumru Grnm:ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):95

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):9.4-10.9

Kuru Madde Miktar (%):15.0-16.7

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:Parmak patates ve cips kalitesi ok iyi

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3157kg/da

Kullanm ekli:Sanayilik




REMARKA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Remarka

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1991

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Edzina X AM 66-42

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:ok yi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:3,5

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:104,3gr

Olgunlama Gn Says:90-100 Gn

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Hafif s

Yumru Kabuk Rengi:Ak sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi rnek

Pazarlanabilir Verim (%):86,0

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):15,1

Kuru Madde Miktar (%):21,4

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 11 Orta

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Ak sar,Orta, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Ak sar,Orta,Orta kuru

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3720kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik ,Kzartmalk

 


RESY (SVP 50-2017 X MPI 19268)

TARIMSAL ZELLKLER

Olgunlama:Olduka erkenci

Yumru ekli:Byk, rklne az hassas, yzeysel gzler

Verimi:yi ile ok iyi aras, irilik yeknesakl (derecesi) iyi.

Kuru Madde:Orta derecede

Pazar Kalitesi:Olduka salam dokulu, pitikten sonra renk

deiiklii olmaz

Yeil Aksam:Hzl geliir, orta derecede boylanr. Geni yapraklar,

iyi kaplar.

Hastalklar:Ge dnem mantarna hassas A ve Yn virs ile yaprak

kvrlmasna hafif hassas, siile dayankl.

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki:Hayli az sapl, olduka kaln, geni rtl, yeil veya yer

yer ak mor, yapraklar geni, olduka sert, ak yeil; ilk

yaprakklar hayli geni ve oval, yzlek damarl; iek topu hayli

kk ve hayli ok sayda; iekler ok soluk krmz-mor.

Yumru ekli:Oval, dzgn, sar kabuk; ak sar etli; yzlek gzler.


Filizler:Balangta youn, sonra koni eklinde, sap dipleri hafif

krmz mor renkten sonra mat yeile dner. Seyrek tylenme ve

srgn kk, kapal, yeildir.

 

RUSSET BURBANK

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Russet Burbank

Tescil Edildii Yer ve Yl:Amerika 1874

Islah Metodu:Mutant

Ebeveynleri:

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:ok iyi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:5,3

iek Rengi:Beyaz ile birlikte mor erguvan

Ortalama Yumru Arl:121,0

Olgunlama Gn Says:100-120 Gn

Yumru ekli:Uzun

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Koyu sar

Yumru Et Rengi:Beyaz

Elek ncesi Yumru Grnm:yi rnek

Pazarlanabilir Verim (%):85,6

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):12,7

Kuru Madde Miktar (%):18,7

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 6 iyi

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Beyaz, orta ,nemli derecede

atlama

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Beyaz ,orta, sert

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3802 kg/da

Kullanm ekli:Parmak patates cips sanayi

 


SANTE

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Sante

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1981

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Y 66-13-636 X SVP AM 66-42

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:4-5

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:106-154 gr

Olgunlama Gn Says:Nide : geci Nevehir : Orta erkenci

Yumru ekli:Ksa oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi-ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):96

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):13.0-14.6

Kuru Madde Miktar (%):19.0-20.9

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:5203 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 

SANTANA

EDE AT BLGLER

Tescil Edildii Yer ve Yl

Hollanda 1992

Islah Metodu

Melezleme

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Orta

Bitki rts

Ara tip

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

4-5

iek Rengi

Beyaz

Ortalama Yumru Arl

79-132

Olgunlama Gn Says

Erkenci,Orta erkenci

Yumru ekli

Uzun Oval

Yumru Gz Derinlii

ok Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Beyaz

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

72-95

Niasta Oran (%)

14,7

Kuru Madde Miktar (%)

21,0

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

Parmak patatese uygun

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

yi

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

yi

Ortalama Verim

1472-457 Kg/da

Kullanm ekli

Yemeklik ve Parmak patatese uygun

 

SOLEA

EDE AT BLGLER

Tescil Edildii Yer ve Yl

Fransa 2001

Islah Metodu

Melezleme

Ebeveynleri

 

Bitki Boyu

Uzun

Bitki rts

Orta

Bitki Byme ekli

Yar dik

Ana Sap Says

3,3

iek Rengi

Beyaz

Ortalama Yumru Arl

165,1

Olgunlama Gn Says

ok geci

Yumru ekli

Uzun oval

Yumru Gz Derinlii

Orta derin

Yumru Kabuk Rengi

Sar

Yumru Et Rengi

Koyu sar

Elek ncesi Yumru Grnm

ok iyi rnek

Pazarlanabilir Verim (%)

87,63

Niasta Oran (%)

14,9

Kuru Madde Miktar (%)

21,2

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

 

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar,orta ,dalmayan

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Ak sar,ok iyi, unlu

Ortalama Verim

5555 kg/da

Kullanm ekli

Cipslik ve parmak patatese uygun


SATINA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Satina

Tescil Edildii Yer ve Yl:Almanya 1981

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Puntila X H99 7.4

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:

Bitki Byme ekli:Yar dik

Ana Sap Says:

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:

Olgunlama Gn Says:Orta erkenci

Yumru ekli:Ksa oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeyselden ortaya

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:

Pazarlanabilir Verim (%):

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):

Kuru Madde Miktar (%):

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:

Kullanm ekli:Yemeklik

 


SHEPODY

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Shepody

Tescil Edildii Yer ve Yl:Kanada 1980

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Bake King X F 58050

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Orta

Bitki rts:ok iyi

Bitki Byme ekli:Dank dik

Ana Sap Says:4,2

iek Rengi:Beyaz ile birlikte mor erguvan

Ortalama Yumru Arl:126,3

Olgunlama Gn Says:80-90 Gn

Yumru ekli:Uzun

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Ak Sar

Yumru Et Rengi:Beyaz

Elek ncesi Yumru Grnm:ok iyi grnl yumru

Pazarlanabilir Verim (%):97,4

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):14,1

Kuru Madde Miktar (%):20,3

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular 10 iyi

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Beyaz, orta ,nemli derecede

atlama

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Beyaz ,orta, sert

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3528 kg/da

Kullanm ekli:Parmak patates cips sanayi

 


SLANEY

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Slaney

Tescil Edildii Yer ve Yl:Irlanda 1996

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Maris Page X Cara

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Yar Dik

Ana Sap Says:3-6

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:108-180 gr

Olgunlama Gn Says:Nide ve Nevehir . ok geci

Yumru ekli:Ksa Oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Krem

Elek ncesi Yumru Grnm:yi-ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):81

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):11.9-14.8

Kuru Madde Miktar (%):17.9-21.4

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3766 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 


SOLDE

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Solide

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1996

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Hertha X Baraka

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:4-7

iek Rengi:Mavi-Mor

Ortalama Yumru Arl:136-169 gr

Olgunlama Gn Says:Nide : geci Nevehir : Orta erkenci

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi-ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):95

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):15.3-17.3

Kuru Madde Miktar (%):21.6-23.9

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:Parmak patates ve cips

kalitesi ok iyi

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:6441 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik ve sanayilik

 

 

TOMENSA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Tomensa

Tescil Edildii Yer ve Yl:Almanya-1980

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:HybridXTarga

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:ok uzun

Bitki rts:ok yi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:-

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:62.6 gr

Olgunlama Gn Says:Erkenci

Yumru ekli:Yass

Yumru Gz Derinlii:Orta derin

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Ak sar

Elek ncesi Yumru Grnm:yi

Pazarlanabilir Verim (%):

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):14.0

Kuru Madde Miktar (%):20.6

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3915 kg/da

Kullanm ekli:Ciplik, Kzartmalk



VAN GOGH

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Van Gogh

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki rts:ok yi

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:3.0-4.0

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:109.1 gr

Olgunlama Gn Says:Adapazar ;90-100 gn Nide ;120 Gnden fazla

Yumru ekli:Ksa oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):Adapazar ;80 , Nide ; 97

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):Nide ;16.1 Nevehir ;16.9

Kuru Madde Miktar (%):Nide ; 22 Nevehir; 23.4

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular Cips kalitesi orta, parmak

patates kalitesi iyi

Suda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap Koyu sar, iyi, atlama yok

Frnda Piirme Sonras Renk, Tat, Yap:Ak sar, ok iyi, unlu

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:5447 kg/da

Kullanm ekli:Parmak Patatese Uygun ,Yemeklik

 


VELOX

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Velox

Tescil Edildii Yer ve Yl:Almanya 1994

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:2680/77X99/73

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Ksa

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:2-3

iek Rengi:-

Ortalama Yumru Arl:70-94 gr

Olgunlama Gn Says:Erkenci -Orta Erkenci

Yumru ekli:Ksa Oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Ak Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):97

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):14.0

Kuru Madde Miktar (%):20.2

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:-

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:3029 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik

 


VCTORA

EDE AT BLGLER

Tr Ad:Patates (Solanum tuberosum L.)

eit Ad:Victoria

Tescil Edildii Yer ve Yl:Hollanda 1997

Islah Metodu:Melezleme

Ebeveynleri:Agria X Roptaj 861

MORFOLOJK ZELLKLER

Bitki Boyu:Uzun

Bitki Tipi:Ara Tip

Bitki Byme ekli:Dik

Ana Sap Says:3-6

iek Rengi:Beyaz

Ortalama Yumru Arl:142-197 gr

Olgunlama Gn Says:Orta erkenci- geci

Yumru ekli:Oval

Yumru Gz Derinlii:Yzeysel

Yumru Kabuk Rengi:Sar

Yumru Et Rengi:Sar

Elek ncesi Yumru Grnm:ok yi

Pazarlanabilir Verim (%):97

TEKNOLOJK ZELLKLER

Niasta Oran (%):13.4-15.2

Kuru Madde Miktar (%):19.5-21.5

Sanayilik eitlerde Kzartma sonular:Parmak patates ve cips

kalitesi ok iyi

TARIMSAL ZELLKLER

Ortalama Verim:5164 kg/da

Kullanm ekli:Yemeklik ve sanayilik

 

 


Kurulum Tarihi : 30/01/2007 : 23:54
Son Gncelleme : 25/02/2013 : 07:36
Kategori : Patates eitleri
Sayfa Oku 7293 defa


Bask nizleme Bask nizleme     Sayfay Yazdr Sayfay Yazdr

 
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in C:\Inetpub\vhosts\patates.gov.tr\httpdocs\inc\bpage.inc on line 196